Slik går du frem for å refinansiere kredittkortgjelden

Å miste oversikten over din egen gjeld kan være noe av det verste man kan oppleve. Mange dyre småkreditter i form av kredittkort eller andre dyre smålån kan gjøre den økonomiske situasjonen uhåndterlig. Det verste du kan gjør dersom du sliter med høy kredittkortgjeld er imidlertid å gi opp, og å slutte å betale ned på gjelden. Gjør du dette bil gjelden gå til inkasso og vokse seg mye større enn tidligere. I tillegg vil du få betalingsanmerkninger, som gjør at du i fremtiden vil slite med å få innvilget f.eks. boliglån, mobiltelefonabonnement eller andre tjenester på kreditt.

Å ta tak i sin egen økonomiske situasjon er den beste måten å komme seg ut av økonomisk uføre. Dyr kredittkortgjeld bør refinansieres i et billigere lån. På den måten sparer du penger på renter og du får en bedre oversikt over din økonomiske situasjon.

Få oversikt over gjelden din

Det første du bør gjøre når du skal refinansiere kredittkortgjelden din, er å få oversikt over din økonomiske situasjon. Hvilke kredittkort har du, og hvor mye utestående gjeld har du på hvert kort. Få også oversikt over størrelsen på renten på de ulike kortene.

Undersøke om du kan bake gjelden inn i boliglånet ditt

Har du boliglån bør du ta kontakt med banken for å undersøke om de er villig til å bake kredittkortgjelden din inn i boliglånet ditt. Dette er en enkel måte å få innfridd kredittkortgjelden din på, og du oppnår også mye gunstigere rente.

Søk om et refinansieringslån

Har du ikke boliglån su kan bake gjelden inn i, kan du søke om et refinansieringslån. Et refinansieringslån er i realiteten ikke noe annet enn et vanlig usikret lån (også kalt forbrukslån). De fleste tilbydere av forbrukslån tar deg søke om å bruke lånet til å innfri dyrere kredittkortgjeld, og banken kan også innfri kredittkortene på vegne av deg. Selv om et forbrukslån også har en relativt høy rente, så er renten likevel normalt gunstigere enn rentene på kredittkort.

Klipp i stykker kredittkortene dine

Når du har fått refinansiert kredittkortgjelden din, er du et steg nærmere bedre kontroll på din egen økonomiske situasjon. Du har fått en ny sjanse til å rydde opp i økonomien din. Den sjansen vil du ikke rote bort. Derfor er det viktig at du klipper i stykker kredittkortene dine slik at du ikke kan ta opp mer dyr kredittkortgjeld. Etter at du har klippet i stykker kredittkortene kontanter du kortleverandøren og avslutter kundeforholdet.